Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΟΞΑΣ

Τούτοι οι Έλληνες έτρεχαν χαρούμενοι στο πόλεμο για να εμποδίσουν τη κατάκτηση από εχθρούς της πατρίδας τους!!!



Καλούμαστε να ξαναγράψουμε απλά καινούργιες σελίδες δόξας, στη παγκόσμια ιστορία.
Είναι πολύ δύσκολο να είσαι λαός μπροστάρης, να ανοίγεις δρόμους εκεί που οι άλλοι δεν τα καταφέρνουν. Να φορτώνεσαι το βάρος των αποφάσεων για να εργασθείς τις όποιες ανακαλύψεις και οι άλλοι, με το έτσι θέλω να καρπώνονται τα δικά σου νικηφόρα επιτεύγματα!
Δεν θα αναμασήσω το τι δόξα, επιστήμες, στρατηγικές πολέμου κ.τ.λ., προσέφεραν οι πρόγονοι μας στην υφήλιο, έχουν χιλιοειπωθεί.
Ένα γεγονός μόνο από τη σύγχρονη ιστορίας μας θα πρέπει να σας θυμίσω:  
Πως, πριν 71 χρόνια, σε δύσκολες εποχές για την Ευρώπη (μια που η Γερμανία και η Ιταλία γουστάρανε να γίνουν Αυτοκρατορίες) η Ελλάδα έδωσε με δυναμικό παρόν και μπόλικο αίμα το πρώτο βροντερό ΟΧΙ καθώς ύψωσε το ασθενικό κορμί της μπροστά στα δικτατορικά καθεστώτα. Ώστε κατάφερε να γονατίσουν με δέος -μπροστά στα πόδια της- πολλοί λαοί!
"Alors, c'est la guerre"  στα γαλλικά "αλόρ, σε λα γκερ", στην Ελληνική, "Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο!" Είπε ο τότε δικτάτορας πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς κι ο Ελληνικός λαός ζώστηκε με δρεπάνια, βγήκε στους δρόμους φωνάζοντας ΟΧΙ. (Δεν διαθέταμε όπλα, κανόνια, τανκ, αεροπλάνα -είμαστε ένα φτωχό κράτος και τότε- με μουλάρια, γαϊδούρια και τα δρεπάνια μπήκαμε σύσσωμοι -γυναίκες/άνδρες- στο πόλεμο).

Ένα ακόμη ΟΧΙ τώρα θα πρέπει μονοιασμένοι κι αδελφοποιημένοι να δηλώσουμε -ορθώνοντας ξανά το εξαθλιωμένο κορμί μας- απέναντι στους κεφαλαιοκράτες της Ευρώπης την ερχόμενη Κυριακή 05/07/2015, για να κάμψουμε τη δικτατορία της πλουτοκρατίας που αναπτύσσει σε βάρος της υπόλοιπης Ευρώπης, η Γερμανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου