Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ


Αρχαίο Θέατρο της Στράτου 5ος π.Χ.



 Όνειρο ήταν, των άλλων Ευρωπαίων αλλά και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του συχωρεμένου. Να φτιάξουν λέει μια ενωμένη Ευρωπαϊκή οικονομική δύναμη ώστε να μοιάσουν με το αμερικάνικο οικονομικό λόμπι μα και με τη πρώην κραταιά ρωσική δύναμη, ώστε να διαφεντέψουν κι αυτοί στο πλανήτη Γη.
Το πάλεψαν από εδώ - το δούλεψαν από εκεί - κι άρχισε το όνειρο να παίρνει σάρκα με οστά.
Η Ελλάδα όμως, που απ’ τα πάρα πολύ παλιά τα χρόνια ταξιδεύει στη Μεσόγειο,  πάνω στο βράχο της Πίνδου, δεν είχε και δεν έχει να προσφέρει πολλά, πέρα απ’ την πνευματική της εγρήγορση και υπερηφάνεια, τον πολιτισμό της και τη Δημοκρατία της.
Έτσι, άρχισαν να την δανείζουν με δόλο και με σκοπό το βαρβάτο δικό τους κέρδος. Για να ξεπατώνει τα λίγα παραγόμενα προϊόντα της γης της, να κλείνει τις  καρποφόρες επιχειρήσεις της και να αγοράζει μόνο τα δικά τους.
Απλά μαθηματικά είναι τούτα: Δηλαδή, έδιναν ένα άλφα κεφάλαιο το οποίο το τόκιζαν, αισχροκέρδηζαν τρελά και φυσικά δεν έχαναν το κεφάλαιο. Παράλληλα όμως αυτό το κεφάλαιο που το έχωναν με μαεστρία στην Ελλάδα, η Ελλάδα το κατανάλωνε μόνο για ευρωπαϊκές αγορές. Τριπλό το κέρδος για τους εταίρους!
Έκλεισαν την δεκαετία 1990-2000, στην Ελλάδα οι ανθίζουσες βιομηχανίες: ρούχων, ναυπηγείων, ζάχαρης, αυτοκινήτων, καπνών, ξυλείας κ.τ.λ.  Ένα τεράστιο λουκέτο μπήκε σε όλες αυτές, με την ελπίδα της απόκτησης ενός φθηνότερου αυτοκινήτου, κινητού τηλεφώνου, σμαρτ τηλεόρασης και μοδάτα νάιλον ρούχα κατασκευασμένα σε ασιατικά κράτη!   
Μετατράπηκε έτσι σιγά-σιγά και σταθερά η Ελλάδα σε επαίτησα της Ευρώπης.
Ήρθε στο γλέντι με τους θεσμούς και το ΝΔΤ…
ΕΙΜΑΣΤΕ όμως διαφορετικοί και πρωτοπόροι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ και δεν θα ανεχθούμε άλλο όλο αυτό το πανηγύρι σε βάρος μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ και θα τους βάλουμε αργά ή γρήγορα στη θέση τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου